Dag 10, 9 Januari 2013

Vilken morgon! Fyyy! Nadja var den första av oss alla latmaskar att vakna. Efter en lång och sömnlös natt såg Nadja, som efter många försök, lyckades fokusera blicken på något mörkt och krypande på myggnätet över hennes säng. Alla andra vaknade av skrik. Sedan utbröt kaos. Alla skrek. På nätet låg en sjukt stor kackerlacka med lååånga antenner, som den äckligt viftade med. Såååå vidrigt! Låter löjligt, men som typiskt tjejer skriker vi och gömmer oss under våra täcken. Efter många om och men gick stora och tuffa Therese fram med en papperskorg. Hon höll den under kackerlackan samtidigt som Nadja försökte peta ner den med en vattenflaska. Det blev dock mer kast än petande med flaskan. Det tog ett tag innan vi fick ner den och Therese skämdes inte med att bekänna att hon ville att mamma skulle komma och ta bort det "onda". Till slut släppte Therese ut kackerlackan ut i det fria.

Halvt vakna och halvt omtöcknade var det dags för en lektion i Hindi. Vi fick lära oss en del praktiska fraser som kan vara användbara när man tar sig omkring i Indien. Efter en lärorik men lite långtråkig språklektion var det dags för en lektion i matlagning. Sara, Therese och Julia var väääldigt förtjusta över denna lektion......
Nadja är förmodligen den enda som kommer kunna laga indisk mat när vi kommer hem. Det blev Chapati (tunnbröd) och ägg masala (stark curry med kokt stekta ägg i...mums..) på menyn.

Det var en intressant och helt okej måltid, dock i liten mängd. På introduktions schemat stod en resa till Anjuna beach på tur. Där finns en stor marknad. Men eftersom att vi redan varit där och hellre ville göra något annat bestämde vi oss för att åka till vår favorit strand. Vi känner oss alla lite ångestfulla i nuläget över att vi snart inte kommer att kunna svalka oss i det underbara saltvattnet. Ångest för den svenska vintern. Vi vill helt enkelt försöka pressa in så mycket strand som möjligt i vårt schema.

Som alla andra gångerna var det helt underbart. Vad kan vara bättre än att ligga på en strand med sina underbara kompisar? Dock verkade det som om alla de äckligaste och vidrigaste männen i Goa hade samlats på just denna strand denna dag. Det var inte särskilt trevligt...

Vid sextiden drog vi oss hemåt. Vår jätte söta och underbara taxi chaufför kunde hämta oss och ännu en gång satte han på sina grymma skivor som vi kunde sjunga till på vägen hem. Älskar detta!

Duschen är nog den skönaste, men det jobbigaste delen under dagen. Innan duschen passade vi på att köpa ett stor pack med KitKat och andra paket med kex från den lilla "kiosken" utanför. Varje gång vi kommer dit för att handla tittar och flinar gubben bakom disken. "Do you really want more?!" sa mannen förvånat när Nadja plockade på sig lite sötsaker. Skamsen betalade Nadja för allt skräp och sedan gick vi hem och tryckte i oss all skit.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0