Dag 5, 4 Januari 2013

 
 Dagen började med att vi käkade frukost och vi alla var väldigt trötta. Det var jätte varmt i vårt rum och ingen kände för att åka på projektet. Menmen vi hade inget val, det var bara att klä på sig och borsta tänderna. Efter vi var klara kom Frederico och hämtade oss, vi tog taxin till projektet och vi alla tycker att taxi turerna är något av det bästa! Dom har musiken på högsta volym och det spelades allt från Backstreetboys till Dr. Bombay. 
 .
När vi väl kom fram till projektet möttes vi av världens sötaste barn. Dom var så artiga och väluppfostrad. Vi började med en liten genomgång om sköldpaddor, för att sedan gå visade med att spela att memory som handlade om sköldpaddornas liv och faror som dom kunde stöta på.
Där efter blev det fikapaus med barnen och dom visade oss hur man spelade cricket. Efter vi fått lära oss cricket var det dags att spela vanligt familjespel, spelet handlade också om sköldpaddans liv och om man hamnade på vissa rutor fick man antingen stå över ett kast eller så fick man slå ett till kast. Man fick göra detta för att man skulle förstå vad som var dåligt eller bra för en sköldpadda.
 .
Efter allt spel så insåg vi att dessa artiga barn inte alls var så artiga. Dom var riktiga monster och otacksamma.. Dom var helt sjuka, dom slogs och sket i vad alla sa åt dom att göra. Vi var helt slut när vi skulle där ifrån. Frederico undrade om vi ville ha barn efter detta och det kändes självklart för oss alla att säga nej . Puhh!! 
På vägen hem så fick vi lämna in tandborstarna på barnhemmet , som Nadja glömde i vardagsrummet . Typiskt !! 
 
När vi kom hem så käkade vi lunch. För en gångs skull så var det inte ris, utan pasta . Halleluja!! 
Vi beställde sedan en taxiresa till Ajuna Beach . Stavning ?! 
 
När vi kom fram till stranden så såg vi en massa marknadsstånd . Det gick en ringlande väg bredvid det sista ståndet mot havet så vi följde den.. När vi kom ner så tänkte vi " är det här allt". Det var bara några få klippblock mot havet, utan någon strand i sikte. Vi bestämde oss därför för att gå upp igen och gå genom marknaden . 
Detta visade sig vara en bra idé , då vi efter ca 10 min promenad såg en vit strand med havet framför . 
Detta låter ju perfekt ? ! 
Problemen var att det var en bunt kor som gick omkring, det var ganska mycket skräp och en doft som inte luktade jordgubbar omringade oss . Men vi ville ju inte vara kräsna, så vi fixade fyra solstolar i början av stranden och beställda in dricka. 
 
Sara och Therese var först ned i vattnet och kände starka vågor slå emot dom . I tron om att dom kunde stå emot dom, gick dom ut en bit . Gissa vad som hände ?! Jo, självklart! Dom åkte med vågen in och gled på rumporna, över varandra in till strandkanten. 
Folket på stranden kunde inte sluta skratta och det kunde heller inte , Sara och Therese. Dom kände sig som två knubbsälar där dom låg och hade bråttom att komma upp på fötter igen. Pinsamt !!!
 
Efter att dom sköljt bort sanden, eller försökt iaf .. Så var det Nadjas och Julias tur i vattnet . Även dom upptäckte att vågorna var starka och att det var ganska stenigt på vissa platser i vattnet . 
 
Efter det så solade vi alla , även om Sara och Therese fick ligga med handdukar över axlarna . Det var stilla och skönt . Men rätt som det var , kom en stor flock med kor gående förbi . Vissa av dom gick fram till våra solstolar och ville slicka på fötterna . Detta ledde till att vissa av oss skrek och att ägaren av solstolarna kom till vår räddning. 
 
När vi kände oss färdiga med allt sol och bad, började vi dra oss bort mot taxin. Påvägen tillbaka gick vi in i alla marknadstånden. Det tog ett bra tag då Nadja inte kunde gå ifrån vissa av stånden. Vi började bli lite smått itererade på alla som drog i oss och som ville att vi skulle gå in i deras stånd. I flera av marknadstånden blev vi erbjudna att köpa knark, dom var absolut inte diskreta. Vi blev väldigt förvånade över deras erbjudande och gick ganska så fort där ifrån. Det kändes som det var så naturligt för dom att på öppen gata fråga om man ville ha knark. Det var som gubben i korvkiosken frågar om man vill ha ketchup och senap på korven. Det är så annorlunda jämfört med hur vi lever i Sverige.  
 
När vi väl kom till taxin efter alla skummisar i marknadstånden, kände vi oss alla såå trötta. Vi alla kom överens om att vi aldrig, då menar vi aldrig, skall återvända till denna strand. Den var sååå dålig och det finns inte mycket gott att säga om den. Det enda som fanns var hippis, massor av kor och en svin dålig strand.. Usch!!!
 
När vi väl var hemma så märkte Nadja att hon glömt plånboken i bilen . Hon fick då ringa taxichauffören som kom med plånboken senare på kvällen . Typiskt !!!
Direkt efter att Nadja ringt så hoppa vi alla in i duschen och efter det åt vi mat och hade sedan en myskväll! Vi kollade på Indisk film och tog det bara chill...


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0